Low code en de opkomst van de citizen developer

Low code ontwikkelplatformen zoals de LemonForce® Studio maken het mogelijk om met weinig of geen programmeerkennis software te ontwikkelen. Met low code bouwen jouw eigen mensen de software gewoon zélf. IT-adviesbureau Gartner heeft zelfs een nieuwe naam voor de gebruikers geïntroduceerd: de citizen developer.

  In eigen huis

Het mooiste van citizen developers is dat ze gewoon in eigen huis zijn. Het zijn jouw collega’s. Mensen met voldoende kennis van de kritische processen in jouw organisatie, die het boeiend vinden om vanuit hun functie software-oplossingen te ontwikkelen. Als IT-verantwoordelijke selecteer jij deze mensen. Zij weten wat jouw organisatie nodig heeft en kunnen na een beetje training al snel met een low code pakket aan de slag.

  Minder afhankelijk

Het werken met een low code pakket en citizen developers is dé oplossing voor het groeiend tekort aan programmeurs. Veel organisaties zijn erg afhankelijk van deze developers en lopen een groot risico als die kennis wegvalt. Met een low code pakket en citizen developers blijft de kennis bij eigen medewerkers in eigen huis. Eventuele nieuwe citizen developers kunnen snel intern worden opgeleid of extern worden aangetrokken. Hardcore developers blijven natuurlijk wel nodig voor de ingewikkelde programmeertaken en het maken van bouwstenen voor de low code platformen.

  Visueel ontwikkelen

De reden waarom bijna iedereen met een low code pakket kan werken is dat het visueel is. Deze visuele manier van ontwikkelen maakt de interactie tussen citizen developers en eindgebruikers van de software ook veel effectiever. De eindgebruiker, vaak een collega of een klant, kan letterlijk naast de citizen developer zitten om de software samen te creëren. Zo kunnen wensen en ideeën optimaal worden vertaald.

  Intuïtief

Hoewel veel low code pakketten visueel zijn, zijn ze niet allemaal intuïtief. Gebruikers hebben vaak nog veel training nodig. Dit is niet het geval met LemonForce® Studio. Het pakket is juist ontwikkeld om er zonder veel training snel mee te kunnen werken. LemonForce® Studio is dus visueel, zeer intuïtief en is met kant-en-klare bouwstenen heel gebruiksvriendelijk. Door het gebruik van standaard bouwstenen en een uniforme werkwijze wordt de kans op bugs bovendien geminimaliseerd.

  Snel en voordelig

De samenwerking tussen citizen developer en gebruiker verhoogt niet alleen de kwaliteit van de oplossing, maar verlaagt ook de ontwikkeltijd en kosten. Er wordt zelfs beweerd dat low code de ontwikkelduur met 75% verkort en de time-to-market met 3 keer versnelt. LemonForce® Studio is een sprekend voorbeeld van zo’n modern en compleet low code pakket om mobiele apps, cloud applicaties en on-premise pakketten eenvoudig te integreren. Een krachtig wapen voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

  De LemonForce® Studio = low code integreren

LemonForce® Studio is een voorbeeld van zo’n low code ontwikkelplatform. Met het pakket kunnen gebruikers met weinig of geen programmeerervaring integraties bouwen om softwaresystemen met elkaar te verbinden. Low code platformen zoals LemonForce® Studio zijn sterk in opkomst. De gebruiksvriendelijke Studio biedt kant en klare componenten om te kunnen integreren met alle mogelijke bekende systemen.

  Onze LemonForce® Studio specialisten

LemonForce biedt je de mogelijkheid om zelf jouw integratie te ontwikkelen en te onderhouden. Wij begrijpen echter dat integreren complex kan zijn en dat je het bouwen van een integratie liever door een specialist laat uitvoeren. Ook hiermee kunnen wij je van dienst zijn. LemonForce heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het maken van complexe integratie oplossingen binnen verschillende branches zoals:

  • Financiële dienstverlening/verzekeren
  • Overheid
  • Vastgoed
  • Zorg

Bekijk de LemonForce® Studio in actie

We laten je graag zien wat onze LemonForce® Studio voor je zou kunnen betekenen. Bekijk hier twee tutorial video’s om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of boek een demo.

VERSTUUR BERICHT
close-link
SEND MESSAGE
close-link
SEND MESSAGE
close-link
PAKKET AANVRAGEN
close-link
PAKKET AANVRAGEN
close-link
PAKKET AANVRAGEN
close-link
BESTEL KOPPELING
close-link